TOP 3 Trenda u intralogistici - LogiMAT24  •  07.05.2024. u 9h organiziramo besplatni webinar na kojem ćemo pokazati novosti, trendove i savjete koje smo dobili tijekom nedavnog posjeta najvećem svjetskom sajmu logistike - LogiMAT 2024. Prijavite se ovdje.  
   
Choose languageLanguage
Blog

Unaprjeđivanje poslovanja pred sezonu? Mi znamo kako!

Hospitality WiFi termostat
Autor
Antonija Tušek
Datum
22/03/2022

Kako smo na pragu još jedne turističke sezone koja će po svemu sudeći biti izazovna kao i prijašnje dvije, nije loše sagledati što možemo učiniti da bi unaprijedili svoje poslovanje. Unatoč ratovima, pandemijama, nedostatku energenata i drugim problemima s kojima se neko društvo može suočiti, naša ponuda se mora širiti jer se trendovi iz godine u godine mijenjaju čemu se mi moramo prilagoditi. Koliko god izgledao stabilan i primamljiv status quo i dalje on označava stajanje na mjestu što neće donijeti dodatni rast ili veću satisfakciju.

 

Da bismo bili bolji od konkurenata, da bismo pametno ulagali i primjenjivali pametna rješenja moramo pametno donositi odluke, a SMART metoda je dobra startna pozicija za najučinkovitije rezultate.

 

SMART je akronim za Specific, Measurable, Achievable, Relevant, Time-bound, a ove inačice su još reprezentativnije i bolje zvuče na hrvatskom jeziku. Naši ciljevi moraju biti:

 

  1. specifični (jednostavni, moramo jasno definirati što mi to želimo)
  2. mjerljivi (moramo imati indikator napretka)
  3. ostvarljivi (tko ostvaruje cilj)
  4. relevantni i realistični (cilj je moguće ostvariti)
  5. vremenski ograničeni (vremenski okvir za ostvarenje cilja, rok)

 

Da ne ostane sve na priči, predlažemo SMART cilj kojeg bi trebao zacrtati svaki vlasnik hotela zajedno sa svim instant-rezultatima koje donosi, a koji bi mogli uvelike unaprijediti vaše poslovanje. Mi nudimo rješenje, a na vama je da ga primijenite u svojem poslovanju.

 undefined


1. Specifičan cilj

Vaš cilj treba biti jasan i konkretan, inače nećete moći usredotočiti svoje napore niti se osjećati istinski motivirani da ga postignete.

 

Neka postavljanje EOS uređaja bude vaš cilj za ovu sezonu. EOS uređaj je ne-tako-svakodnevni termostat. Radi se o inovativnom rješenju koje u jednom uređaju obuhvaća cloud-based energy management system, IoT hub (kontroler; Internet of Things) i environmental fusion senzor. Njime se upravlja uz pomoć WiFi-ja i ono najbitnije, da bi se instalirao nije potrebno rušiti zidove jer se postavlja na mjesto starog termostata u hotelskoj sobi.

 

2. Mjerljiv

Mjerljivi ciljevi omogućuju nam da pratimo napredak i brzo vidimo rezultate i tako ostanemo motivirani i usredotočeni na ciljeve.

 

Razlika u računu za električnu energiju pokazat će rezultate korištenja EOS uređaja u kratkom vremenu. Na temelju informacije o prisutnosti gosta i o tome jesu li vrata i prozori otvoreni ili zatvoreni, upravlja se svjetlom i grijanjem sobe. Zahvaljujući environmental fusion senzoru povećana je preciznost prikupljenih informacija, a time i učinkovitost upravljanja energijom. Razlog tome je što environmemtal fusion senzor kombinira i analizira podatke s čak osam različitih senzora, temeljem kojih donosi krucijalne odluke za mjerljive uštede.

 

3. Ostvarljivo

Vaš cilj mora biti realan i dostižan da biste bili uspješni.

 

EOS je, prema ovome, automatski korak prema uspjehu. Ne hvalimo se, štoviše, samo smo realni. Ovaj je uređaj dizajniran s ciljem jednostavne instalacije u nove i već izgrađene objekte. Kompatibilan je s većinom kućišta postojećih hotelskih termostata što znači da za postavljanje ovog inovativnog uređaja nije potrebno rušiti zidove i polagati kilometre novih kabela. Dovoljno je ugraditi uređaj koji će se povezati sa softverom u cloud-u, a mi ćemo se pobrinuti da se dizajnom uklopi u vaš interijer. Uz to, cijena mu je povoljna i pristupačna, a performanse na nivou 5+ zvjezdica.

 

4. Relevantno

Ovaj korak se odnosi na osiguravanje da vam je vaš cilj bitan, te da je također usklađen s drugim relevantnim ciljevima.

 

EOS je najintegriranije hospitality IoT rješenje, pokriva sve relevantne wireless standarde: BLE, ZigBee, Thread, 802.15.4, WiFi i omogućuje gotovo neograničenu povezanost unutar sobe. Moguće ga je povezati s hotelskim bravama i hotelskim property management sustavima, ali i brojnim drugim programskim rješenjima i softverima za daljnje nadogradnje funkcionalnosti. Estetski je dodatak s funkcionalnom primjenom koji će automatski podići vrijednost cijelog kompleksa i unaprijediti vaše poslovanje. Nama se to čini iznimno relevantno.

 

5. Vremenski ograničeno

Za svaki cilj potreban je ciljni datum tako da imate rok na koji se možete usredotočiti i na čemu ćete raditi.

 Kontaktirajte nas


Neka to bude odmah sada! Javite nam se klikom na link i zakoračite prema SMART promjeni (ili bolje rečeno, EOS promjeni), a koja će automatski unaprijediti vaše poslovanje i omogućiti bezbrižnije, inovativnije, smjelije i kreativnije ljeto vama i vašim gostima. 

>