Pozivamo vas na Logitelligence - 23.05.2024.  •  Pridružite nam se u Zagrebu na regionalnoj logističkoj konferenciji. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prijavu jer je broj mjesta ograničen! Više informacija o konferenciji i o tome kako se prijaviti saznajte ovdje.
   
Choose languageLanguage

Tehnološki napredno upravljanje skladištem

Sustav upravljanja skladištem ili WMS (Warehouse Management System) je softversko rješenje koje upravlja cjelokupnim radom skladišta od primitka, preko skladištenja, do otpreme robe u cilju povećanja učinkovitosti i profitabilnosti ukupnog rada skladišta.
Sustav upravljanja skladišnim operacijama koristi se različitim tehnološkim opcijama: sredstvima automatske identifikacije (barkod ili RFID mobilna oprema), glasovnim sustavima, autonomnim robotima ili automatikom.

Prednosti WMS-a

Digitalno skladište i visoka razina zadovoljstva kupaca ne mogu jedno bez drugog

Prednosti uvođenja WMS sustava su višestruke:

• Minimiziranje grešaka u protoku robe kroz skladište
• Brži rad uz smanjenje potrebne radne snage
• Optimizacija skladišnog prostora i zaliha
• Bolji odnos s korisnicima usluge, brža i točnija isporuka
• Trenutačni uvid u stanje zaliha i efikasnosti operatera
• Napredno praćenje atributa robe (šarže, serijski brojevi, datumi isteka, prioriteti isporuke…)

Skladišta opremljena naprednim IT sustavima omogućuju bržu obradu narudžbi i praćenje robe od prijema narudžbe do isporuke

Veća produktivnost do 50%
Postizanje točnosti rada skladišta do 99,9%
Brži protok robe do 50%
Skladišno poslovanje po Vašoj mjeri
Funkcionalnosti WMS-a

Skladišno poslovanje po Vašoj mjeri

Najveća prednost WMS rješenja za upravljanje skladištima je njegova prilagodljivost. Svako poduzeće ima svoj definirani poslovni proces koji ovisi o industriji, opsegu i načinu poslovanja. Naše rješenje ima širok izbor funkcija za optimizaciju skladišnog poslovanja.
Prijem robe
Prijem robe putem barkod, RFID ili automatiziranih načina sa svim opcijama načina prijema za provjeru ispravnosti ulaznih dokumenata i sa stvarnim stanjem robe koja dolazi u skladište. Mogućnost označavanja barkod oznakama te dimenzioniranje (volumen i težina) robe koja nema te podatke prilikom dolaska u skladište.
Odlaganje robe
Odlaganje zaprimljene robe na skladišne pozicije ili direktno na otpremne pozicije (cross-docking) automatizirano od strane WMS sustava ili definirano od strane korisnika. Roba koja je odložena na skladišne pozicije se prati u realnom vremenu sa svim pomacima unutar skladišta, kako po količinama, tako i po različitim parametrima – po atributima, serijama i datumima isteka.
Alokacija robe za isporuku
Automatizirana alokacija radnih naloga za dnevnu isporuku robe. Sustav sam provjerava stanje skladišnih zaliha sa stanjem na komisionim lokacijama za svakog kupca, kako po stanju tako i po zadanim atributima robe te vrši automatsku nadopunu komisionih lokacija.
Komisioniranje robe
Prikupljanje robe za isporuku (komisioniranje) je najsloženiji dio WMS sustava. Sustav koji nudimo podržava sve poznate metode načina organizacije tih operacija, a koje dogovaramo s korisnicima ovisno o njihovim potrebama. WMS sustav vodi komisionara do točne pozicije na skladištu s točno onom robom koju treba prikupiti po svom nalogu. Podržavamo više tehnoloških rješenja za ovu namjenu: ručna računala, glasovni sustav ili autonomni roboti.
Otprema robe
Otprema komisionirane robe podrazumijeva dostavu naloga na zonu za isporuku uz tiskanje svih pripadajućih dokumenata: logističke etikete po međunarodnim standardima te sadržaja isporuke. Opcionalno WMS sustav može angažirati operatera za kontrolu isporuke naloga da provjeri točnost rada komisionara za taj nalog.
Integracija s drugim IT sustavima
WMS sustav radi u integraciji s ERP sustavom korisnika u realnom vremenu rada. Podržavamo ovu integraciju sa svim korisničkim ERP sustavima. Također možemo ponuditi integraciju s vanjskim softverskim sustavima tvrtki koje se bave ECommerce trgovinom , 3PL uslugama i paketnom distribucijom. 
Izvještaji
Sustav ima cijeli niz izvješća o stanju zaliha, prometa robe kroz skladište, efikasnosti rada, bilo u obliku papirnatih ili on-line na ekranima uređaja koji podržavaju HTML preglednik.

Pouzdan partner Körber Supply Chain-a

K-Motion WMS sustav za upravljanje skladištem je proizvod našeg partnera: Körber Supply Chain čiji smo ovlašteni partner za regiju, s našim certificiranim stručnjacima za implementaciju i dugoročno održavanje sustava.

Prednost WMS sustava koji nudimo su brza integracija, fleksibilnost i dugoročno održavanje uz poznate troškove. Sustav je pogodan za digitalizaciju skladišnog poslovanja od manjih skladišta do velikih, u svim vertikalnim industrijama. 

Körber Supply Chain je jedan od 3 vodeća svjetska proizvođača WMS sustava, s više od 1.600 korisnika u 78 država i iskustvom od 30 godina u pružanju ovog rješenja. 

Osim WMS sustava, a u suradnji sa Körber Supply Chain, vam možemo ponuditi dodatne opcije: projektiranje i opremanje skladišta, sustavi za robotizirana i automatizirana skladišta .

Studije slučaja

Što kažu naši kupci?

Uspješno implementirani sustavi i završeni projekti te zadovoljni kupci dokaz su da su naša rješenja usmjerena na ispunjavanje zahtjeva s ciljem poboljšanja i optimizacije poslovnih procesa.

Nakon nekoliko sati praktičnog učenja, naši novi kolege su generalno postigli jako dobru razinu učinkovitosti.

– Ivan Mičić, Plodine d.d.


Hrvatski trgovački lanac Plodine povećao je svoju učinkovitost u centralnom skladištu od 17.862 m2 u blizini Rijeke. Do kraja 2016. godine radilo je oko 120 operatera u tri smjene (40 po smjeni). Ostvarivali su nešto više od 1.000 linija dnevno. S novim sustavom picking se sada radi u dvije smjene, dok se ostali procesi odvijaju u tri smjene, ta se brojka do kraja ožujka 2018. osam puta povećala na čak 8.000 linija.

Nadogradnjom WMS-a ROX je osigurao neometan rad skladišta u narednim godinama. Novouvedena rješenja dovela su do smanjenja utroška radnih sati potrebnih za izvršavanje pojedinih procesa.  

Stabilan rast i povećanje opsega djelatnosti dovelo je do značajnog povećanja protoka robe kroz skladište Roxa. Kao dugoročni korisnik Špicinih rješenja, Rox je započeo informatizaciju skladišnih procesa sa Accellos WMS sustavom. S obzirom na tehnološke promjene i razvoj rješenja odlučeno je krenuti u proces nadogradnje softvera, na novo, tehnološki naprednije rješenje HighJump Warehouse Edge WMS.

Zahvaljujući uvedenom rješenju u Atlanticu su povećali produktivnost za oko 20 posto.Hrvatski FMCG proizvođač i distributer, Atlantic Grupa povećao je svoju produktivnost za oko 20 posto pomoću glasovne tehnologije Honeywell Vocollect Voice Solutions implementirane od strane Špice. Tvrtka je također smanjila stopu pogreške na 0,05 posto i postavila temelje za sveobuhvatnu analizu podataka i optimizaciju ruta.

Oprema za upravljanje skladištem

Cjelovito rješenje za tehnološki napredno skladišno poslovanje uključuje i mogućnost kupnje ili najma opreme za skladište. Surađujemo s vodećim proizvođačima barkod čitača, prijenosnih terminala i pisača etiketa. 

Prijenosni terminali

Mobilni terminali (Windows/Android) prikladni su za skladišta, trgovine i za potrebe inventure. Ovi terminali često imaju ugrađenu WiFi ili GSM opcije što im omogućuje čitanje barkod i RFID oznaka.

Prijenosni terminali

Mobilni terminali (Windows/Android) prikladni su za skladišta, trgovine i za potrebe inventure. Ovi terminali često imaju ugrađenu WiFi ili GSM opcije što im omogućuje čitanje barkod i RFID oznaka.

KUPITE U eTRGOVINI
Čitači bar koda

Postoji više vrsta skenera bar koda: ručni, bežični, fiksni, dostupni u raznim cijenama i kvalitetama. Čitači omogućavaju brzo i pouzdano čitanje 1D ili 2D bar kodova.

Čitači bar koda

Postoji više vrsta skenera bar koda: ručni, bežični, fiksni, dostupni u raznim cijenama i kvalitetama. Čitači omogućavaju brzo i pouzdano čitanje 1D ili 2D bar kodova.

KUPITE U eTRGOVINI
Pisači etiketa

Ključni element u skladišnom poslovanju je pisač etiketa. Možemo vam ponuditi različite vrste termičkih pisača vodećih proizvođača. Ako Vam ponestane potrošnog materijala, možete slobodno naručiti kod nas. 

Pisači etiketa

Ključni element u skladišnom poslovanju je pisač etiketa. Možemo vam ponuditi različite vrste termičkih pisača vodećih proizvođača. Ako Vam ponestane potrošnog materijala, možete slobodno naručiti kod nas. 

KUPITE U eTRGOVINI
Potrošni materijal

Za sve pisače u našoj ponudi isporučujemo potrošni materijal u skladu sa zahtjevima pojedinog tipa pisača. 

Potrošni materijal

Za sve pisače u našoj ponudi isporučujemo potrošni materijal u skladu sa zahtjevima pojedinog tipa pisača. 

KUPITE U eTRGOVINI

Što možemo učiniti za Vas?

Svaka organizacije je jedinstvena i ima različite potrebe i zahtjeve. Zajedno možemo pronaći pravo rješenje koje će Vam pomoći ostvariti ciljeve i to u okviru Vaših financijskih okvira.