TOP 3 Trenda u intralogistici - LogiMAT24  •  07.05.2024. u 9h organiziramo besplatni webinar na kojem ćemo pokazati novosti, trendove i savjete koje smo dobili tijekom nedavnog posjeta najvećem svjetskom sajmu logistike - LogiMAT 2024. Prijavite se ovdje.  
   
Choose languageLanguage
Blog

Špica i Quicktron sklopili partnerstvo koje transformira upravljanje opskrbnim lancem

Špica i Quicktron sklopili partnerstvo koje transformira upravljanje opskrbnim lancem
Autor
Tea Marolin
Datum
02/11/2023

Špica i Quicktron sklopili su strateško partnerstvo kako bi zajedničkim snagama, pomoću naprednih rješenja skladišne robotike omogućili učinkovitije upravljanje opskrbnim lancem i imovinom diljem Jadrana i srednje Europe.

U nastavku vam donosimo više detalja o Quicktronu kao i prednostima koje donosi ova suradnja.


Tko je Quicktron?

Quicktron je globalni lider u razvoju robotskih rješenja za automatizaciju logističkih procesa, sa sjedištem u Šangaju. Nude širok raspon rješenja za robotsku automatizaciju koja obavljaju zamorne zadatke, poput premještanja stvari u skladištima i tvornicama, omogućujući zaposlenicima da se fokusiraju na zahtjevnije zadatke. Svojim inovativnim i pouzdanim rješenjima Quicktron omogućuje tvrtkama optimizaciju lanca opskrbe, odnosno skladišta i proizvodnje.

 

Lider na području robotike u skladišnom poslovanju

Vodeća tehnologija koju Quicktron nudi podrazumijeva širok niz skladišnih rješenja robotske automatizacije (AMR, AGV itd.) Valja naglasiti njihovu specijaliziranost na području autonomnih mobilnih robota (AMR) koji zbog svoje prilagodljivosti odgovaraju raznim skladišnim okruženjima. QuickBin, kao vodeći proizvod je jedno od  inteligentnih robotskih rješenja po kojem je Quicktron prepoznatljiv. Namijenjen je za komisioniranje od kutije do osobe te mu je dodijeljeno priznanje za preoblikovanje skladišnih operacija na globalnoj razini. Osim toga, Quicktron nudi niz rješenja za prijenos robe do osobe koja povećavaju broj i točnost obrađenih narudžbi te poboljšavaju učinkovitost logističkih procesa, omogućujući tvrtkama da prate korak sa sve zahtjevnijim i konkurentnijim tržištem. Pomoću ovih naprednih rješenja za automatizaciju, poduzeća precizno i učinkovito ispunjavaju procese interne logistike. Zahvaljujući svojoj pouzdanosti, skalabilnosti i isplativosti Quicktronovi proizvodi i rješenja stekli su značajnu reputaciju na inozemnim tržištima.

 

Što omogućuje ovo partnerstvo?

Strateški savez Špice i Quicktrona donosi za poduzeća diljem Jadrana i srednje Europe, najsuvremenija rješenja koja će im pomoći podići kvalitetu upravljanja lancem opskrbe i imovinom povećavajući efikasnost i produktivnost. S obzirom na snažnu prisutnost Špica Grupacije u 25 zemalja na području Jadrana i srednje Europe, tvrtkama će se omogućiti primjena učinkovitih, fleksibilnih i skalabilnih alata koji će optimizirati njihove skladišne operacije. Pristup naprednoj tehnologiji omogućit će im konkuretnost na tržištu koje je sve zahtjevnije i razvijenije. Inovativna i učinkovita robotska rješenja Quicktrona i integracijske sposobnosti Špice s raznim WMS sustavima (Warehouse Management System), zadovoljit će s lakoćom rastuću potražnju za automatiziranim skladišnim rješenjima.


>