TOP 3 Trenda u intralogistici - LogiMAT24  •  07.05.2024. u 9h organiziramo besplatni webinar na kojem ćemo pokazati novosti, trendove i savjete koje smo dobili tijekom nedavnog posjeta najvećem svjetskom sajmu logistike - LogiMAT 2024. Prijavite se ovdje.  
   
Choose languageLanguage
Blog

Odabir optimalnog rješenja za logističke procese

Odabir optimalnog rješenja za logističke procese
Autor
Zlatan Golub
Datum
03/02/2021

U današnjem digitalnom vremenu uspješna logistika ja ta koja razlikuje uspješne kompanije od onih koje se nisu prilagodile novom vremenu četvrte i pete industrijske revolucije.

Logistički procesi su zadnjih godina doživjeli veliki napredak budući da svi u lancu opskrbe žele da roba što prije dođe do krajnjeg korisnika. U tu svrhu je potrebno digitalizirati logističko poslovanje što zahtijeva ulaganja u softverska i hardverska rješenja za tu namjenu. Danas je na izboru svakog korisnika puno tehnoloških opcija koje Vam želimo prezentirati na osnovu kojih možete odabrati onu koja odgovara Vašem poslovanju i financijskim mogućnostima. 

Osnova svakog uspješnog skladišnog sustava je softversko rješenje za upravljanje skladištem: WMS (eng. warehouse management system) za manualna i/ili WCS (eng. warehouse control system) za automatizirana rješenja.

Ovi softverski sustavi namijenjeni su za upravljanje robnim poslovanjem u skladištima s namjenom da zaprime robu u skladište i zatim je isporuče prema korisnicima u što kraćem vremenu, sa što manje grešaka uz maksimalnu optimizaciju svih troškova kako samog rada skladišta tako i transporta i odnosa s kupcima.

Za razliku od ostalih poslovnih softverskih rješenja WMS/WCS rješenja su procesno vođena i prilagođavaju se poslovnim procesima svakog korisnika. Zbog toga je važno da pri odabiru ovog rješenja odaberete rješenje koje može dugoročno podržati Vaše procese uz što manji trošak.

Špica regionalno zastupa i integrira jedno od 3 vodeća svjetska proizvođača ovih rješenja, Körber (ex. HighJump). Prednost Körber WMS/WCS rješenja je da mogu podržati zahtjeve od manjih, ne toliko tehnološki zahtjevnih rješenja, do najkompleksnijih automatiziranih rješenja. 

undefined

Koje su tehnološke opcije za Vaše logističko rješenje?

Ručni terminali s barkod i/ili RFID načinom identifikacije robe:

Ova tehnologija nije nova, koristi se već više od 25 godina i bazira se na automatskoj identifikaciji robe putem barkod (i izrazito rijetko RFID) označavanja te uporabom profesionalne mobilne računalne opreme. Prednost ovog tehnološkog rješenja je cjenovno povoljna investicija te velika fleksibilnost u radu kojom se mogu pokriti sve operacije u skladištu. Više od 85% skladišnih rješenja u našoj regiji koristi ovu tehnologiju.

Mane ove tehnologije su da ovise o ljudskom faktoru, a to podrazumijeva dulje trajanje obuke operatera za rad te moguće povećane troškove servisa opreme budući da su česte pojave neopreznog rukovanja što uzrokuje fizičke kvarove na opremi.

Špica regijski zastupa 2 vodeća svjetska proizvođača ove opreme: Zebra i Honeywell već 30 godina i možemo Vas podržati u toj tehnologiji s integracijom i savjetima. Ovu opremu možete pregledati na našem Web katalogu. 

undefined

Glasovna rješenja:

Glasovna rješenja se u većini slučajeva odnose na operacije komisioniranja robe u skladišnom poslovanju, ali mogu se koristiti i za druge operacije kao što je premještanje/odlaganje robe, inventura robe…

Za razliku od uporabe ručnih terminala gdje operater čita naredbe s ekrana i unosi podatke putem tipkovnice ili barkod čitača, glasovna rješenja podrazumijevaju da radnik u skladištu putem glasa komunicira s WMS sustavima. Prednost tog načina rada u odnosu na ručne terminale su brži rad (30%), manji broj grešaka u odnosu na rad s ručnim terminalima (50 %) i znatno brže uvođenje novih radnika u sustav. Naša iskustva su da glasovna rješenja povećavaju produktivnost skladišta za 15% u odnosu na uporabu ručnih terminala. Više o glasovnim rješenjima možete pročitati na našoj Web stranici. 

undefined

PICK-TO-LIGHT

Rješenje za komisioniranje na bazi svjetlosnih oznaka na komisionim lokacijama. Rijetko je u uporabi i specifično je za neke djelatnosti, a manje fleksibilno od glasovnih rješenja i ručnih terminala.

Pick-to-Light ostaje popularna tehnologija odabira zbog svoje jednostavnosti uporabe i mogućnosti podržavanja visokih brzina komisioniranja robe. Tipično se koristi za zone skladišta gdje je potrebna velika brzina odabira robe koja je obično malih volumena i velikog obrtaja. Sustav se radi tako da operater skenira barkod svoje kašete za prikup nakon čega softver PTL-a aktivira svjetlosne zaslone za svako mjesto prikupa koji pokazuju potrebnu količinu za odabir. Suradnik hoda zonom odabirući artikle i potvrđujući odabire pritiskom na tipke zaslona. Zasloni se također mogu pružiti za prikaz SKU-a, narudžbe ili drugih relevantnih informacija.

Pick-to-light rješenje također ima neke određene izazove koji nadilaze brzinu rada i produktivnost. To je sama po sebi skuplja i složenija tehnologija u odnosu na ručne terminale ili glasovna rješenja koja obično zahtijeva znatno veća početna ulaganja i relativno krut protok proizvoda kroz skladište.  

Autonomni mobilni roboti (AMR) i automatizirana vođena vozila (AVG)

U oba slučaja to su metalne kutije ili kutije na kotačima koje se uglavnom koriste u proizvodnom ili skladišnom okruženju, a često nešto utovaruju ili vuku. Ali sa značajnom razlikom. Iako izgledaju vrlo slično, neki to čine puno pametnije od drugih.

Automatizirano vođeno vozilo (AGV, automatizirano vođeno vozilo ) robot je koji slijedi postavljeni put i vozi točno definiranim i unaprijed zadanim rutama, navođen obično WiFi bežičnom mrežom. Svijet izvan njih za njega gotovo i ne postoji. AGV roboti se najčešće koriste u skladišnim sustavima za transport težih materijala ili paleta robe.

Autonomni mobilni roboti (AMR, autonomni mobilni roboti ) mnogo su inteligentniji i također autonomniji u usporedbi s AGV robotima. Iako za navigaciju koriste slične tehnologije, u kretanju nisu ograničeni na unaprijed određene rute. Naime, oni znaju "skenirati" prostor i stvoriti njegov virtualni tlocrt te pronaći put do cilja čak i u slučaju nove prepreke. Autonomni mobilni roboti jednostavan su i isplativ način automatizacije rukovanja materijalom i unutarnjeg prijevoza u gotovo svakoj situaciji u kojoj bi zaposlenici inače morali gurati kolica oko ili oko objekta.

Špica se opredijelila za integraciju autonomnih mobilnih robota (AMR) vodećeg svjetskog proizvođača te vrste rješenja, Fetch Robotics. Više o ovom rješenju možete pročitati na našoj Web stranici. 

undefined

Automatizirani skladišni sustavi

Od svih tehnologija za skladišna rješenja automatizirani skladišni sustavi su uvjerljivo najpouzdaniji i najbrži. Naravno, to ima svoju cijenu uvođenja koja je višestruko veća od svih gore navedenih tehnologija. U našoj regiji nisu česta i većinom ih koriste veći proizvođači robe ili veći pružatelji paketne dostave, dok se na većim tržištima zapadne Europe i sjeverne Amerike koriste i za sektore maloprodajnih lanaca i distribucije robe.

Špica Vam može ponuditi ova rješenja u suradnji s jednim od 3 vodeća svjetska proizvođača ovih rješenja, Körber Supply Chain. 

undefined

Zaključak

Veliki je izbor tehnologija i sustava na tržištu. Špica je u tom poslovanju već 30 godina regionalno prisutna i možete nam se obratiti za savjetovanje o izboru najboljeg rješenja za Vašu logistiku, a koje Vam u bilo kojoj opciji možemo implementirati i dugoročno održavati u suradnji s našim vodećim svjetskim proizvođačima ovih sustava.

 

 


>