TOP 3 Trenda u intralogistici - LogiMAT24  •  07.05.2024. u 9h organiziramo besplatni webinar na kojem ćemo pokazati novosti, trendove i savjete koje smo dobili tijekom nedavnog posjeta najvećem svjetskom sajmu logistike - LogiMAT 2024. Prijavite se ovdje.  
   
Choose languageLanguage
Blog

Modernizacija ispunjavanja narudžbi: Quicktron Hibridni GTP sustav

Modernizacija ispunjavanja narudžbi: Quicktron Hibridni GTP sustav

U ubrzanoj industriji e-trgovine i logistike, gdje se neprestano događaju promjene, učinkovitost nije samo važna; već je neophodna. Tvrtke neprestano traže inovativna rješenja za pojednostavljenje procesa ispunjavanja narudžbi, smanjenje troškova i povećanje produktivnosti. Quicktron, pionirski lider u području automatizacije i robotike, suočio se s ovim izazovom pružajući svoje revolucionarno rješenje - „Hybrid Goods-to-Person Picking system”.  

Razumijevanje Hibridnog GTP sustava

Quicktronov Hibridni GTP odabir je sustav skladištenja koji je dizajniran kako bi transformirao način pohrane, odabira i obrade robe unutar skladišta. Ovo cjelovito rješenje osim što učinkovito upravlja i obrađuje robu svih dimenzija i oblika, osigurava i vrhunske standarde učinkovitosti tijekom obrade narudžbi. Predočite to kao dinamično skladište sa usklađenim narudžbama koje se odabiru, pakiraju i šalju kupcima. Vrijeme je novac, stoga je postizanje učinkovitosti ključ uspjeha.

undefined

Izvor: Quicktron, M. Arslan Amjad

Glavne značajke i prednosti sustava


1.) Fleksibilne mogućnosti skladištenja

Istaknuta karakteristika Hibridnog GTP sustava je vrhunska prilagodljivost skladištenja robe u brojnim vertikalnim i horizontalnim smjerovima, što znači da se lako može prilagoditi specifičnim potrebama skladištenja vašeg poduzeća. Svejedno je radite li s malim predmetima ili velikim paletama, sve je centralizirano za besprijekorno upravljanje. Predmeti svih veličina bit će smješteni na najbolje moguće mjesto u skladištu, smanjujući potrebu za dodatnim skladištenjem i nepotrebnim rukovanjem.

undefined

Izvor: Quicktron, M. Arslan Amjad

Zamislite vrhunsku modnu tvrtku. S Quicktronovim hibridnim GTP sustavom, moguće je učinkovito pohraniti sve, od krhkog pribora do glomaznijih predmeta u jednom skladišnom prostoru. To ne samo da pojednostavljuje operacije, već i eliminira troškove dodatnih skladišnih prostora.

2.) Robotska radna snaga

Quicktron pruža tri različite vrste specijaliziranih robota koji izvršavaju raznovrsne zadatake u procesu ispunjavanja narudžbi. Visoko podizajući roboti (C56) su poput vještih akrobata, što ih čini stručnima u optimizaciji vertikalne pohrane. Mini Robot M5, spretan i precizan radnik, ističe se u rukovanju malim dimenzijama robe. Zatim, tu su pokretni roboti M-serije, a čine ih teške dizalice za palete i rukovanje policama. S ovim raznolikim robotima zajamčeno je najpouzdanije i najučinkovitije ispunjavanje narudžbi.

undefined

Izvor: Quicktron, M. Arslan Amjad

Zamislite distributera elektronike. Quicktronovi roboti neumorno sortiraju i organiziraju sve od sitnih do velikih uređaja. Ovaj nivo automatizacije smanjuje pogreške i jamči brze isporuke, zadovoljavajući kupce i smanjujući troškove rada. 

3.) Optimizacija prostora

Inteligentni operativni sustav, koji se sastoji od WES-a i RCS-a, pruža profesionalno rješenje za robu svih veličina. Maksimalno koristi skladišni prostor i smanjuje potrebu za dodatnim spremištima. Osjećat ćete se kao da imate dirigenta koji organizira pohranu prema analizi povijesnih podataka, smještajući najprodavanije artikle obavezno na dohvat ruke za brzo ispunjavanje narudžbi. 

4.) Centralizirane operacije

Pomoću hibridnog GTP sustava, proces komisioniranja se više ne raspršuje po skladištu. Kante, palete ili police dovode se do centraliziranih radnih stanica, eliminirajući potrebu za odvojenim rukovanjem. Rezultat je pojednostavljen i učinkovit radni proces, omogućujući skladišnom osoblju precizno i brzo upravljanje i ispunjavanje narudžbi. Zamislite centar za distribuciju namirnica. Ovaj centralizacijski sustav dostavlja artikle upravo tamo gdje ih radnici trebaju, a to dovodi do bržeg pakiranja i dostave svježih proizvoda.

undefined

Izvor: Quicktron, M. Arslan Amjad

5.) Optimizacija propusnosti

U skladištenju je brzina obrade naloga, poznata kao propusnost, kjučni pokazatelj učinkovitosti. Upravo hibridni GTP sustav omogućuje značajno povećanu propusnost. S pojednostavljenim operacijama, raznolikom robotskom radnom snagom i centraliziranim upravljanjem, poduzeća mogu obraditi veći broj narudžbi za kraće vrijeme. To podrazumijeva brže isporuke, i na kraju zadovoljnije kupce. Zamislite online trgovinu tijekom blagdana. Ovaj sustav omogućuje odabir velikog broja narudžbi, brzo pakiranje i isporuku, kako bi se zadovoljila povećana potražnja i osiguralo zadovoljstvo kupaca.  

6.) Smanjenje troškova i povećana produktivnost

Hibridni GTP osim što je praktičan; transformira vaše skladišno poslovanje s ciljem vaše krajnje dobiti. Zahvaljujući analizi podataka uz pomoć umjetne inteligencije, povećava učinkovitost za nevjerojatnih 400%. Efikasno upravljanje troškovima rada i operacijama koje se glatko odvijaju, ostvaruju se značajne uštede.

Zaključak

Quicktronov „Hybrid Goods-to-Person Picking system” revolucija je u procesu ispunjavanja narudžbi i skladištenja. Izvanredno integriranje naprednih tehnologija i inteligentnih robotskih rješenja omogućava tvrtkama postizanje dosad nezabilježenih razina učinkovitosti, uštede troškova i produktivnosti.

Zahtjevi e-trgovine i logistike su u stalnoj transformaciji, stoga implementacija fleksibilnog i svestranog sustava poput GTP može biti ključna za održavanje konkurentnosti i nadmašivanje očekivanja kupaca. Quicktron je zaista redefinirao proces ispunjavanja narudžbi, uzdižući ga na novu razinu.

Za sve dodatne informacije obratite se stručnjacima iz:

Špica Sustavi

info@spica.com

Quicktron

info@quicktron.com

>