• VoiceXtreme

 • VoiceXtreme - Sustav za glasovno upravljanje skladištem

  Uvođenje novih IT rješenja za unaprijeđenje internih procesa u logistici postaje imperativ opstanka preduzeća u vrijeme porasta konkurencije na području lanaca za opskrbu. Jedno od najperspektivnijih novih riješenja je rad pomoću glasa, koji je alternativa ručnim terminalima ili klasičnom radu sa papirima. Na taj način smanjujemo investiranje opreme, radniku omogućavamo bolje uvijete za postizanje veće efikasnosti, sa slobodnim rukama, fokusom na rad i poboljšanim uvijetima za rad.
   
  Takav sistem smo već postavili u Gorenju, Ledu, Mercatoru, Plodinama, Delhaizeu, Atlanticu... Kod svih projekta smo odmah po uvođenju postigli brze i vidljive pozitivne efekte na poslovanje!
   
   

   
  Glasovno upravljanje koristi se pri komisioniranju, premeštanju, preuzimanju i izdavanju robe, a najveći pozitivni efekt je vidljiv pri komisioniranju.
   

  Kako radi Voice?

  Magacioner sa sistemom komunicira preko glasovnih uputstava/odgovora. Za funkcioniranje potreban je skladišni informacijski sustav (WMS) s dodatkom za glasovno upravljanje (Vocollect), skladište mora biti pokriveno radijskim signalom. Skladištar je opremljen s glasovnim terminalom, koji nosi oko struka, sa slušalicama i mikrofonom.
   

   

 • VoiceXtreme brošura

  VoiceXtreme

  VoiceXtreme (VoX) je riješenje namjenjeno za glasovno upravljanje skladištem bazirano na Vocollect tehnologiji. VoX je aplikacija koja omogućava operateru da „razgovara” sa WMS/ERP sistemom, obrađuje podatke s terminala, upravlja razmjenom podataka i upravlja dijalogom između sistema i operatera.  

  Preuzmite brošuru
 • Gorenje studija slučaja

  Gorenje studija slučaja

  Gorenje je u saradnji sa Špicom potražilo optimalno riješenje koje poboljšava njihovo poslovanje. Špicini stručnjaci su se pobrinuli za brzu implementaciju sistema za glasovno upravljanje skladištem, uspješno su ga povezali s postojećim SAP sistemom i proveli obuku svih zaposlenih u kompaniji Gorenje.

  Preuzmi studiju slučaja
 • Ledo studija slučaja

  Ledo d.d. vodeći je domaći proizvođač industrijskog sladoleda i najveći distributer smrznute hrane. Špica Sustavi svojim su riješenjem glasovnog upravljanja u procesu njihova skladištenja uspješno odgovorili zahtjevnom projektu povećanja produktivnosti rada u hladnom pogonu.

   

  Preuzmi studiju slučaja
 • Mercator studija slučaja

  Mercator je uveo komisioniranje glasovnim naredbama u svom distribucijskom centru i hladnom pogonu Naklo, čime su značajno unaprijedili radne uvjete svojih zaposlenika.

  Preuzmi studiju slučaja

Kontakt

Marijo Baburić
091 112 2930
mario.baburic@spica.com
Kontakt