• Dostava pošiljki na terenu

  Naše rješenje za podršku kuririma i putnicima Frontman ePOD omogućava da u svakom trenutku znate gdje su vaše pošiljke.

 Naše rješenje za podršku kuririma i putnicima Frontman ePOD omogućava da u svakom trenutku znate gdje su vaše pošiljke. Kuriri na svom prijenosnom terminalu preko bar koda bilježe sve dostave i sva preuzimanja, skupljaju potpise stranaka i pošiljateljima dojavljuju dostave. Podržavamo i mogućnost dodatnih usluga (ambalaža, dokumenti, ADR, itd.). Koristimo robusne Android ili Windows ručne uređaje s ugrađenim čitačima bar koda

 • Sledljivost posiljk

  Sljedivost

  Pri dostavi pošiljki naručiteljima sljedivost se ne smije izgubiti. Sljedivost pošiljki osiguravamo skeniranjem bar koda pri svakom primitku pošiljke. Logistika i naručitelji će na taj način uvijek znati status i lokaciju svih pošiljki.

  Na točki predaje pošiljke uzimamo potpis i geo oznaku. Ako mobilni uređaj ima kameru kurir može točno dokumentirati moguće poteškoće ili neke druge događaje na terenu. 

  Podaci iz sljedivosti su uvijek dostupni za analizu ili za pomoć pri istraživanju izvanrednih događaja.

 • Informiranost

  Informiranost

  Pošiljatelju i primatelju logistika mora nuditi  tekuće informacije o statusu i lokaciji pošiljke. Primatelja možemo obavijestiti preko SMS ili e-maila. Jednako je važna informiranost dispečera i logističkih centara. Korištenjem Frontman PODa svi se događaji s terena u realnom vremenu prenose u sve što je uključeno u proces dostave.

 • Učinkovitost

  Učinkovitost

  Frontman POD logistici pomaže bolje iskoristiti cjelokupnu terensku infrastrukturu - od vozila do kurira. Vozač, uz dostavu, može istovremeno primati nove pošiljke. Logistički centar zna unaprijed kakve i koliko pošiljaka može očekivati u pojedinom vozilu.  

  Uvođenjem Frontmana smanjuje se opseg administrativnog posla u back officeu i svi se podaci s terena automatski prenose u centralni informacijski sustav za potrebe fakturiranja i analize.

  Ukida se i tisak popratne dokumentacije, dobavnica i prijevoznica. Tako se trošak tiska i arhiviranja dokumentacije smanjuje.

 • Pravilan obračun

  Zbog mnoštva transakcija koje radi kurirska služba važno je da su podaci o pošiljkama točne pri preuzimanju pošiljki i da su usluge dimenzijama primjereno zaračunate (Revenue Protection). Kurir na taj način pri preuzimanju pošiljke u Frontman unese glavne dimenzije pošiljke.