Pozivamo vas na Logitelligence - 23.05.2024.  •  Pridružite nam se u Zagrebu na regionalnoj logističkoj konferenciji. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prijavu jer je broj mjesta ograničen! Više informacija o konferenciji i o tome kako se prijaviti saznajte ovdje
   
Choose languageLanguage
Blog

Prijelaz s Windows Mobile na Android

Prijelaz s Windows Mobile na Android
Autor
Slaven Krajina
Datum
24/03/2021

Imate li aplikacije koje stabilno rade na platformi Windows Mobile ili Windows CE i planirate li prijelaz na Android?

Ako još niste razmišljali o tome, sad je vrijeme da ozbiljno razmislite o zamjeni Windows Mobile uređaja za moderne Android uređaje jer je Microsoft nedavno ukinuo podršku za uređaje s ugrađenim sustavom Windows. Što to znači za vaše mobilne/prijenosne terminale u proizvodnim pogonima, skladištima i trgovinama u kojima je navedeni sustav instaliran? Uređaji će i dalje normalno raditi, no problemi će nastati ako vam je potrebna tehnička podrška, stoga je preporuka za vas: nadogradnja vašeg opskrbnog lanca na Android opremu. 

Kao što je spomenuto, vaši će uređaji raditi, a od proizvođača možete očekivati ​​podršku za standardne funkcionalnosti softvera. Međutim, razmatramo sljedeće zabrinutosti i potencijalne probleme: 

Najvažnije je zaštititi poslovne procese od sigurnosnih prijetnji. To osiguravamo ažuriranjem operativnog sustava radi zaštite od najnovijih poznatih slabih karika u sustavu. Dakle, kad za uređaj više ne budu dostupna ažuriranja sustava, tvrtka bi ga trebala prekinuti.

Prilikom odlučivanja o kupnji novih mobilnih terminala, uzmite u obzir i razinu tehničke podrške i brzinu njihove reakcije.

O problemima s kojima ćete se vjerojatno susresti pri nastavku korištenja Windows Mobile terminala za koje više neće biti pružana tehnička podrška te o prednostima Androida i zašto se Zebra odlučila potpuno prebaciti na Android možete čitati na ovoj poveznici.  

ŠPICA vam može pomoći da prijeđete sa Windowsa na Android!

Naši stručnjaci stoje vam na raspolaganju za savjet i pomoć. Za dodatne savjete, odgovore i pogodnosti kontaktirajte nas! 

Bitno pitanje: Koji uređaj odabrati da radi sada i u budućnosti?

Najveći svjetski proizvođač profesionalnih mobilnih uređaja Zebra ima nekoliko modela koji se mogu nadograditi s Windows-a na Android:  

Zebra MC9300

undefined

Pogodno za zahtjevna okruženja, padove, prašinu, hladnoću, ima IP67 zaštitu i preživljava padove na beton s visine do 2,4 m

pogodan za skladištenje i proizvodnju,

ergonomski dizajniran za intenzivnu svakodnevnu upotrebu,

izbor između četiri različite tipkovnice,

1D i 2D skener, dostupni su i čitači velikog dometa.

Zebra MC3300

undefined

Pogodno za trgovinu, skladištenje i proizvodnju zbog zaštite IP54 od prašine i vode,

1D i 2D skener, dostupni su i čitači velikog dometa koji mogu čitati crtične kodove čak i na udaljenosti od 21 metra,

dostupan u tri verzije: s ručkom, rotirajućim ili izravnim čitačem.

Zebra TC52

undefined

Prijenosni terminali Zebra Android 8.0 Oreo prilagođeni su cjelodnevnoj profesionalnoj upotrebi,

mehanizam za skeniranje čita 1D i 2D crtične kodove još jednostavnije i učinkovitije od svojih prethodnika,

WIFI, Bluetooth, 4 GB RAM-a,

TC52 izvrsno funkcionira između četiri zida i TC57 na terenu.

Vrijedi spomenuti da je Zebra uvijek pouzdan izbor jer imaju puno više iskustva na Androidu, drugi proizvođači su se sa spomenutim operativnim sustavom počeli baviti puno kasnije.

Ovo su samo tri modela koja se mogu nadograditi, za više modela posjetite naš katalog ili nas kontaktirajte. 

>