Choose languageLanguage
Blog

Plodine uz Špicu optimizirale skladišno poslovanje

Datum
19/11/2020

Nakon nekoliko sati praktičnog učenja, naši novi kolege su generalno postigli jako dobru razinu učinkovitosti.

– Ivan Mičić, Plodine d.d.


Hrvatski trgovački lanac Plodine povećao je svoju učinkovitost u centralnom skladištu od 17.862 m2 u blizini Rijeke. Do kraja 2016. godine radilo je oko 120 operatera u tri smjene (40 po smjeni). Ostvarivali su nešto više od 1.000 linija dnevno. S novim sustavom picking se sada radi u dvije smjene, dok se ostali procesi odvijaju u tri smjene, ta se brojka do kraja ožujka 2018. osam puta povećala na čak 8.000 linija.

Ovi izvanredni rezultati postignuti su uvođenjem dva nova rješenja za upravljanje skladištem i picking koje su Plodine uvele 2017. godine. Zamijenjeno je konvencionalno rješenje za picking temeljeno na papiru rađeno u kombinaciji s modulom za upravljanje skladištem u sklopu Virga ERP sustava. Virga je hrvatski ERP namijenjen malim i srednjim tvrtkama.

Plodine su sa Špicom donijele odluku o implementaciji sustava za upravljanje skladištem Accellos One (danas pod imenom HighJump Edge) koji je povezan putem sučelja na VoiceXtreme, koji je razvila Špica, na sustav za glasovno pickiranje Honeywell Vocollect Voice rješenje. Jednostavnost učenja i ergonomske prednosti bili su glavni argumenti za izbor rješenja za glasovno upravljanje skladištem. “Naši pickeri sada imaju obje ruke slobodne i mogu biti fokusirani na lokaciju i proizvode za pohranu bez da gledaju na zaslon ili listu papira. To također povećava sigurnost na radu”, objašnjava voditelj projekta Ivan Mićić koji radi u IT odjelu Plodina.

Više o projektu pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=Gfx7U7XjZds

 


>