Choose languageLanguage
Blog

Olakšajte organizaciju prehrane u poduzeću

Autor
Slobodan Mihajlović
Datum
13/02/2019

Evidencija radnog vremena i kontrola pristupa važni su segmenti modernog poslovanja. Međutim, potrebe poduzeća sve više zahtijevaju uvođenje novih integralnih rješenja koja omogućuju dodatnu optimizaciju i uštede. Razmišljajući u tom smjeru, Špica intenzivno radi na razvoju evidencije radnog vremena za proizvodne tvrtke. U tom kontekstu, razvili smo dodatni modul za najavu i evidenciju obroka u internim restoranima poduzeća u svrhu boljeg planiranja i ušteda.

Terminal za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa

Elektronska evidencija radnog vremena uvelike skraćuje procese. Osim što standardni Time&Space sustav za evidenciju radnog vremena već omogućuje jednostavnu registraciju obroka na registracijskim terminalima, novo rješenje za planiranje omogućuje izradu i rezervaciju željenog menija te preuzimanje u restoranu.

Planiranje, rezervacija i isporuka obroka

Kuhari putem web portala planiraju menije za željeni broj dana unaprijed. Nakon što su meniji isplanirani, zaposlenici prijavom na web portalu mogu odabrati ponuđene menije za naredne dane. Zaposlenici koji nemaju pristup računalu (npr. radnici u proizvodnji), mogu se prijaviti na Info Zone terminale svojom RFID karticom te odabrati ponuđene menije za naredne dane.
Kuhari u svakom trenutku imaju informaciju o broju obroka koje moraju pripremiti što im značajno olakšava posao i praćenje trenutnog stanja opsega posla.
Dolaskom zaposlenika na liniju restorana i prijavom pomoću RFID kartice, kuharima se prikazuje lista sa najavljenim obrocima za taj dan.

Grafički prikaz rada modula za organizaciju prehrane u internim restoranima poduzeća

Važno je reći da se ova funkcionalnost može povezati i s obračunom plaća i na taj način olakšati financijsko praćenje.

Zaključno, cilj je olakšati našim postojećim, ali i budućim korisnicima ovaj segment poslovanja u svrhu boljeg i lakšeg planiranja, jednostavnije upotrebe te ostvarenja uštede. Implementacijom ovog modula uz Time&Space sustav postižu se veće uštede na razini poduzeća, a organizacija prehrane u organizacijama koje imaju restorane integrirane unutar svojih objekata postaje jednostavnija i učinkovitija. Tako se manje vremena troši na administriranje i bilježenje, veći dio posla je automatski odrađen, a osobe koje su zadužene za ovaj dio poslovanja mogu se posvetiti drugim poslovima. 

Olakšajte organizaciju prehrane u poduzeću, pošaljite nam upit na slobodan.mihajlovic@spica.com i odgovorit ćemo u najbržem mogućem roku. 

>