TOP 3 Trenda u intralogistici - LogiMAT24  •  07.05.2024. u 9h organiziramo besplatni webinar na kojem ćemo pokazati novosti, trendove i savjete koje smo dobili tijekom nedavnog posjeta najvećem svjetskom sajmu logistike - LogiMAT 2024. Prijavite se ovdje.  
   
Choose languageLanguage
Blog

Etikete koje birate mogu utjecati na efikasnost i brzinu rada vaših djelatnika!

Etikete koje birate mogu utjecati na efikasnost i brzinu rada vaših djelatnika!
Autor
Slaven Krajina
Datum
08/01/2021

Jedna stvar koju smo shvatili tijekom posljednjih nekoliko mjeseci jest da se na opskrbu i dalje gleda kao na robu, a ne kao na važnu komponentu poslovne strategije. Etiketa može učiniti mnogo više od jednostavnog prepoznavanja artikla/robe. Može vam pomoći u postizanju veće jednostavnosti procesa, poboljšati produktivnost i učinkovitost, pa čak i pružiti korisne uvide potrebne za premašivanje ključnih ciljeva pokazatelja uspješnosti (KPI). U današnjem okruženju, s manje zaposlenika koji rade po smjeni i količina narudžbi raste iz dana u dan, odabir pravog rješenja s etiketama nikada nije bio važniji za uspjeh vašeg poslovanja.

Samo razmislite što bi se dogodilo da nastavite koristiti iste specifikacije etiketa koje ste koristili prije 20 godina, posebno s obzirom na to da se vaše poslovanje i vanjske okolnosti dramatično promijenile.

-       Koliko vremena vaši djelatnici troše stvarajući zaobilazna rješenja za etikete koje nisu prikladne za njihove specifične primjene. Znate li uopće?

-       Koliko otpada nastane kada pokušate prilagoditi postojeće etikete novom sustavu upravljanja skladištem (WMS) ili procesima rada, samo da biste ustanovili da više ne upotrebljavate cijelu etiketu i bacate dio.

-       Što se događa kada podaci na etiketi nisu čitljivi, a imate minutu da pošiljku proslijedite?

-       Koliko je vremena potrošeno kad ne možete ispisivati ​​maksimalnom brzinom?

-       Što se događa kad se proizvodna linija zaustavi ili se kamion povuče bez narudžbe jer ne možete ispisati točnu ili čitljivu etiketu?

Iako u prošlosti možda niste uzimali u obzir sve ove stvari, danas to morate učiniti ako se želite kretati naprijed i ako želite identificirati i riješiti probleme povezane sa zalihama koji utječu na vaše poslovanje. 

IZBOR PRAVOG RJEŠENJA ZA OZNAČAVANJE

Prihvaćanje cjelovitog pristupa označavanju kao sastavnom dijelu vaše poslovne strategije znači odabrati pravo rješenje za etikete za vaše specifične primjene na samom početku. To će omogućiti učinkovite procese rada i pružiti bezbroj dodatnih pogodnosti. Na primjer:

-       Povećava učinkovitost i produktivnost: kad se etikete podudaraju s aplikacijama i dosljedno ispisuju, ne odljepljuju se i ispravno očitavaju, radnici nailaze na manje prepreka. Uz to, IT podrška zaprima manje zahtjeva za pomoć - što ih također drži usredotočenima na vrjednije i strateške projekte - a operativni menadžeri imaju manje zastoja. Drugim riječima, svi završe više za manje vremena.

-       Eliminira nepotrebno kreativno rješavanje. Zaposlenici ne trebaju pribjegavati skupoj i dugotrajnoj domišljatosti da bi se zadovoljili etiketama koje nisu razvijene za njihovu specifičnu primjenu.

-       Eliminira loše dizajnirane etikete koje dovode do financijskog i materijalnog otpada koji se obično događa kada se nabava potrošnog materijala za tisak prekine, bez razmatranja ili razumijevanja postupka označavanja u cjelini.

-       Može vam pomoći u pojednostavljivanju složenih procesa.

PREUZIMANJE

Dobivanje ispravnog rješenja za ispis prilično je jednostavan zadatak kada angažirate stručnjaka i u mnogim slučajevima, zahtijeva malo ili nimalo IT podrške. Pravo rješenje za označavanje lako je dostupno, ali nije uvijek tako jednostavno pronaći to rješenje. Imati uz sebe pravog tehnološkog partnera i iskoristiti njegovu stručnost specifičnu za procese opskrbe, uklanja vam teret i osigurava da se odabrano rješenje neprimjetno prilagodi vašim specifičnim procesima rada.

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI?

Naši stručnjaci za rješenja ispisa i upravljanja skladišnim poslovanjem već 30 godina rade s kupcima pronalazeći najbolja rješenja za vaše specifične potrebe! Možemo vam dati preporuke o svemu, od etiketa do hardvera i softvera za ispis do potrošnog materijala. Ne prodajemo vam samo etiketu, pružamo rješenje koje će vam pomoći poboljšati KPI-ove, a ujedno smanjiti vaše troškove.

Želite unaprijediti svoje označavanje etiketama? Budite slobodni kontaktirati nas!

Za više informacija pregled ponude naše opreme posjetite naš katalog! 

Izvor: Zebra

 

>