Choose languageLanguage
Studija primjera

Optimizacija procesa u skladištu Rox

14/10/2020
Optimizacija procesa u skladištu Rox

Izazov

Rox zapošljava 32 osobe na 4000 kvadratnih metara s 2800 paleta. Bave se distribucijom dobara svojih principala i robe vlastite marke. Zbog stalnog širenja obujma poslovanja, pojavila se potreba za rješenjem koje bi optimiziralo rad u skladištu i koje bi bilo integrirano s njihovim ERP sustavom. Zahvaljujući prethodnoj dobroj suradnji sa Špicom na području video nadzora, kontrole pristupa i evidencije o radnom vremenu (Time & Space), Rox je izabrao Špicu i za uvođenje WMS-a kako bi optimizirali procese u skladištu.


Rješenje

Špica tim je rješenje implementirao korak po korak, jer je instalacija izvršena istodobno s premještanjem skladišta na drugo mjesto. Nakon pregleda trenutnih procesa u spremištu i pripreme dokumenta za implementaciju projekta, započeo je rad na integriranju Point ERP sustava s WMS-om. Kad je skladište bilo uređeno i opremljeno bar kodovima, Špicin tim je obučio korisnike sustava. U Roxu su brzo i jednostavno prešli na novi sustav rada. 

Prednosti:

znatno brži rad, što znači i više isporuka,

isti rezultati s manje osoblja,

povezanost s ERP sustavom.

Rezultati 

WMS-a je ubrzao rad u skladištu. Danas se isti posao radi s devet zaposlenih manje, brzina isporuke smanjena je sa 72 sata na 24 sata. Sustav jasno prikazuje produktivnost svakog člana tima, što se očituje i u zadovoljstvu zaposlenika, jer su zbog točnosti smanjili kontrolu proizvodnje.  Nakon uvođenja WMS-a manje je pogrešnih isporuka, a terenski tim može naručivati ​​putem interneta.

Rox je zadovoljan WMS-om i već razmišlja o sljedećim koracima: implementiranju istog u svoje ostale podružnice u regiji i korištenjem napredne sistemske funkcionalnosti koja će pomoći Roxu da podigne razinu poslovanja.

"Od prosječno 100 linija dnevno po zaposlenom, postigli smo 250 s WMS-om i postupno smanjili tim za 9 ljudi." Dalibor Štabarković, direktor prodaje.

undefined